SOMMARREDAKTIONEN 2020, En redaktion av uga för unga.Beställare: Fryshuset, Hammaby sjöstad & Beredskapslyftet
Projektledare: Elisa Hedin
Programformulering: Elisa Hedin & Sophie Bordenave Lindborg
Medarbetare: Elisa Hedin, Sophie Bordenave Lindborg, Jonatan Lennman & Märta Bergman
Dokumentationsfilm: Elisa Hedin & Sophie Bordenave LindborgBeredskapslyftet
Under sommaren 2020 ingick Fryshuset och Novare i ett samarbete på uppdrag av Stockholm Stad. Samarbetet gick ut på att skapa 1000 feriejobb till ungdomar runt om i Stockholm som riskerade att bli utan sysselsättning och lön på grund av covid-19. Med sommarjobben fanns en ambition om att förbereda ungdomarna inför arbetslivet genom att ge dem inblick och kunskap om olika arbetsplatser och yrken. Ungdomarna fick arbeta både teoretiskt och praktiskt genom sommarjobbens olika program.Sommarredaktionen 2020
Under juni, juli och augusti deltog sammanlagt 85 stycken ungdomar i Sommarredaktionens program. På sin arbetsvecka fick grupperna lära sig grunder inom film, fotografi, intervjuteknik, GDPR, filmanalys och redigeringsprogram. Med sina nya kunskaper inom media och kommunikation fick  ungdomarna samla in material till en  Dokumentationsfilm* samt organisera och producera egna filmer, reportage och intervjuer. Som handledare för redaktionen fungerade vi som “bollplank” och teknisk support. Redaktionen producerade i huvudsak material om och med övriga sommararbetande kollegor runt om på Fryshuset i Hammarby Sjöstad, Skärholmen och Husby. Varje vecka avslutades med en filmvisning där ungdomarna fick visa upp sina projekt. Sommarens arbete gick att följa på redaktionens instagram.


Klicka för att se video
Klicka på bilden för att se video
*Dokumentationsfilm
Beredskaplyftet Sommar på Fryshuset avrundades med att Sophie Bordenave Lindborg och Elisa Hedin sammanställde en dokumentations film om projektet i helhet. Förutom intervjun med Katarina Nilsson, Verksamhetsansvarig på Fryshuset är materialet i filmen producerat av de 85 ungdomar som deltog i Sommar redaktionen 2020.
Copyright © 2024 Elisa Hedin